Skip to main content

مستشفيات جامعة أسيوط تشهد افتتاح المطبخ المركزي للمستشفيات عقب أعمال التجديد والتطوير به

مستشفيات جامعة أسيوط تشهد افتتاح المطبخ المركزي للمستشفيات عقب أعمال التجديد والتطوير به

المصدر: المركز الإعلامي لمستشفيات جامعة أسيوط

التاريخ: ١٦ يوليو ٢٠٢٤م

في إطار حرص مستشفيات جامعة أسيوط على توفير كافة الخدمات المختلفة للمرضى، تحت رعاية الدكتور أحمد المنشاوي رئيس الجامعة، والدكتور علاء عطية عميد كلية الطب ورئيس مجلس إدارة المستشفيات الجامعية.

شهدت مستشفيات جامعة أسيوط افتتاح المطبخ المركزي بالمستشفيات الجامعية، وذلك بعد الانتهاء من أعمال التجديد والتطوير به.

بلغت أعمال التجديد والتطوير بالمطبخ المركزي 3 مليون جنيه، شملت أعمال التطوير زيادة الطاقة الإستيعابية بالمطبخ لحفظ حوالي 18 طن من اللحوم والدواجن والمجمدات، كما تم توسعته لتوفير أكبر عدد من الغرف، لحفظ وتخزين مختلف الأطعمة.

جدير بالذكر أن المطبخ يقوم بتقديم وجبات لجميع المرضى والعاملين، وهذه الوجبات يتم إعدادها بجودة عالية وفقا لمواصفات ومعايير صحة وسلامة الغذاء.

جاء الافتتاح بحضور الدكتور خالد عبد العزيز مدير المستشفى الجامعي الرئيسى، والدكتورة إحسان علي رئيس الإدارة المركزية لشئون الطبية والعلاجية، والدكتور إيهاب عبدالراضى نائب مدير إدارة مكافحة العدوى، والأستاذ يونس جارحي مدير عام التغذية، والمهندسة عبير بخيت مدير عام الشئون الهندسية.

It is worth noting that the kitchen provides meals to all patients and workers, and these meals are prepared with high quality in accordance with food health and safety specifications and standards.

The opening was attended by Dr. Alaa Attia, Dean of the Faculty of Medicine and Chairman of the Board of Directors of University Hospitals, Dr. Khaled Abdel Aziz, Director of the Main University Hospital, Dr. Ihsan Ali, Head of the Central Administration for Medical and Therapeutic Affairs, Dr. Ihab Abdel Rady, Deputy Director of the Infection Control Department, Professor Younis Jarhi, General Director of Nutrition, and Eng. Abeer Bakhit, General Manager of Engineering Affairs.

Assiut University Hospitals witnesses the opening of the central hospital kitchen following its renovation and development work

Within the framework of Assiut University Hospitals’ keenness to provide all different services to patients, under the patronage of Dr. Ahmed El-Minshawy, President of the University, and Dr. Alaa Attia, Dean of the Faculty of Medicine and Chairman of the Board of Directors of University Hospitals.

Dr. Ahmed Al-Minshawy opened the central kitchen at university hospitals, after completing renovation and development work at a cost of 3 million pounds.

The development work included increasing the kitchen’s capacity to store about 18 tons of meat, poultry, and freezers. It was also expanded to provide the largest number of rooms to preserve and store various foods.